Wiona over de betekenis van haar werk

Managementassistente via Olympia

Wiona - 38 jaar

“Mijn werk is geweldig. Ik kan het niet anders zeggen. Elke dag ga ik met een lach naar mijn werk en kom ik met een lach weer thuis. Sinds een half jaar werk ik als managementassistente bij NIVRE calamiteiten en projecten in Groningen. Iedereen heeft wel gehoord van de aardbevingen in Groningen en de schade die vele duizenden huizen hebben opgelopen. Wij doen elke dag weer ons uiterste best om deze mensen op een juiste, nette en snelle manier van dienst te zijn. Het is al vervelend genoeg dat ze schade hebben aan hun huis. Wij kunnen ze helpen door zo snel mogelijk schade-experts naar de woning te sturen zodat de schadevergoeding kan worden afgehandeld. Zo krijgen de bewoners waar ze recht op hebben.”

Elke dag ga ik met een lach naar mijn werk en kom ik met een lach weer thuis.

“In onze organisatie ben ik de spin in het web. Ik doe de urenregistratie, ziekmeldingen, betermeldingen, de facturatie en de contacten met de planning. Een van mijn belangrijkste taken is er voor te zorgen dat onze kant van de planning zo efficiënt mogelijk in elkaar zit. Zodat we zo snel mogelijk schade-experts bij de mensen thuis krijgen om ze persoonlijk te spreken en de schade aan hun huis op te nemen. Er zijn meerdere partijen betrokken bij het opnemen van de schade, opmaken van schaderapporten en het herstellen van de schade of uitkeren van een vergoeding. Daarom ben ik de hele dag stand-by. Als iemand ziek wordt of om een andere reden de afspraak af moet zeggen, ga ik direct aan de slag om aanpassingen door te geven zodat de planning van de overheid aangepast kan worden. Op die manier kan er een andere expert ingezet worden en wordt de planning efficiënt toegepast. Zonder een efficiënte planning zouden mensen veel langer moeten wachten tot hun schade wordt opgenomen en ze dus uiteindelijk een vergoeding uitgekeerd krijgen.”

“Deze baan is super afwisselend. Geen dag is hetzelfde. Ik weet niet, als ik ’s morgens om half acht op kantoor kom, wat er die dag gaat gebeuren. Dat maakt het juist zo leuk.”

Mensen die schade melden leven in onzekerheid. Onze belangrijkste taak is om aan die onzekerheid een eind te maken, zodat ze weer verder kunnen met hun leven.

“Mijn drijfveer in dit werk is, om het elke keer weer beter te doen. Want daarmee kan ik de mensen in dit gebied het beste helpen. Mensen die schade melden leven in onzekerheid, onze belangrijkste taak is, om aan die onzekerheid een eind te maken. Het geeft veel voldoening als mensen uiteindelijk geholpen zijn, hun dossier gesloten kan worden en zij weer verder kunnen met hun leven. Daar doe ik het voor. En daarvoor probeer ik elke dag het beste uit mezelf te halen.”

Wat Jorino doet, doet ertoe

“We zorgen voor een schone stad, waar veel mensen blij mee zijn. Dat merk je wanneer mensen je bedanken als je iets wegbrengt of als ze zien hoe je troep opruimt.”

Meer over Jorino

Ga met ons in gesprek

Enthousiast geworden? Ga met ons in gesprek over de betekenis van werk voor jou.

Olympia neemt privacy en gegevensbescherming zeer serieus. Lees hier meer over in ons privacystatement.