Talje over de betekenis van haar werk

Architect i.o. en teammanager distributie via Olympia

Talje - 31 jaar

"Toen ik in 2015 mijn eigen architectenbureau startte, liep het meteen goed en ik had leuke opdrachten. Toch miste ik wat, ik werkte veel alleen. Omdat ik echt een mensenmens ben, bedacht ik: misschien moet ik iets voor erbij zoeken. Ik werd distributiemedewerker bloemen en planten. Eerst op uitzendbasis en binnen een paar jaar was ik teammanager in vaste dienst. Beide banen hebben niets met elkaar te maken, maar ik vind het geweldig: ’s ochtends bloemen, ’s middags huizen en kantoren."

"Ik ga aan de slag met wat mensen inbrengen. Iedere dag kunnen we samen wel iets verbeteren!"

"Als architect in opleiding werk ik aan gebouwen. Ik kan wel iets heel moois bedenken, maar ik doe het niet voor mezelf. Mensen moeten zich er prettig in voelen. Een voorbeeld is de mensen in een idyllisch dorpje bij Groningen. Hun huis uit 1900 moest door de gaswinningsproblematiek worden afgebroken en zij wilden eigenlijk maar één ding: hun oude huis terug krijgen. Dat ging niet, het moest aardbevingsbestendig zijn. Voor mij was belangrijk dat ze niet alleen iets verloren, maar juist ook iets terugkregen. Dat was zoeken, maar uiteindelijk kregen ze vanuit hun woonkamer uitzicht op een plek die belangrijk voor hen is, en de schuur die apart stond kon eindelijk onder hun kap. Ik houd van de gesprekken en houd ervan iets passends uit te denken waardoor mensen blij zijn."

OLY image 101 760

“Ik vind het geweldig: ’s ochtends bloemen, ’s middags huizen en kantoren”

"Ook in mijn distributie-job voel ik me trots als mensen zich gezien voelen. Zelf voelde ik me ook heel erg gezien. Vanaf het begin deed ik keihard mijn best. Want als ik iets doe, wil ik het ook goed doen. De logistiek manager waardeerde dat. Zij wil bijvoorbeeld geen onderscheid maken tussen uitzendkrachten en vaste krachten. We doen het samen. In die geest ga ik verder."

"Ik neem initiatief en stimuleer anderen. Als iedereen meedenkt: dat vind ik echt tof. Dan haal je het meeste uit elkaar. Ik kan goed luisteren en ga ook aan de slag met wat mensen inbrengen. Mensen waarderen dat. Als ik twee keer iemand ergens over hoor, denk ik al dat er iets beter kan en formeer ik een groepje. Iedere dag kunnen we samen wel iets verbeteren!"

OLY image 107 760

Wat Ayoub doet, doet ertoe

"Of als een toerist steeds vraagt of we er al zijn… Dan zijn ze bang dat je er voorbij rijdt. Het is mooi om te zien als we op zo’n plek aankomen dat iemand opgelucht is dat het is gelukt."

Meer over Ayoub

Ga met ons in gesprek

Enthousiast geworden? Ga met ons in gesprek over de betekenis van werk voor jou.

Olympia neemt privacy en gegevensbescherming zeer serieus. Lees hier meer over in ons privacystatement.