Jorino over de betekenis van zijn werk

Chauffeur huisvuilinzameling via Olympia

Jorino - 25 jaar

“Eerst werkte ik op een kantoor aan de financiële administratie als boekhouder. Iedere dag hetzelfde doen is niks voor mij. Veel te eentonig. Ik merkte dat ik liever met mijn handen werk dan achter een computer te zitten. Op allerlei plekken schreef ik me in. Bij Olympia was ik verrast: ik solliciteerde ’s ochtends om acht uur, werd om twaalf uur gebeld en om drie uur was ik aangenomen; als belader bij de huisvuilinzameling. Dat deed ik een jaar. Daarna kwam het stapje omhoog, omdat ik graag voorin die wagen wilde zitten, als chauffeur. Ik kreeg alle ruimte om me verder te ontwikkelen en mijn groot rijbewijs te halen.”

“Elke dag is anders. Dat vind ik mooi, die creativiteit.”

“Elke dag is anders. Niet alleen door de afwisseling van de groep jongens die je op de wagen mee hebt en met wie je het samen doet. Soms is er bijvoorbeeld een weg afgesloten en moet je in een seconde een andere route vinden. Dat vind ik mooi, die creativiteit. Dan moet je besluiten of je gaat omrijden bij een opgebroken straat of de zakken tot aan de wagen tilt. Ook bij mijn werkgever zie ik dan later de voldoening als ik vertel hoe we het hebben aangepakt. Ze vinden het leuk dat je meedenkt en verantwoordelijkheid neemt, waardoor er niet ergens nog vuilnis blijft liggen.

OLY image 223 760

"Voor ons is het gewoon dat we zorgen voor een schone stad, maar vaak bedanken mensen ons"

“Vaak ben ik eerder klaar met mijn wijk. Dan vraag ik aan een collega: kan ik nog een straatje voor je meepikken? We helpen elkaar, ook als iemands auto stuk gaat. Dan verdelen we zijn wijk onder de andere chauffeurs. Dat is teamsport met grote collegialiteit. Samen zorgen we dat de job ook echt af is. Dat geeft een goed, trots gevoel; dat ik heb bijdragen aan het schoonhouden van Amsterdam, waardoor iedereen kan genieten van een stad zonder vergeten afval of nare geurtjes. En dat krijg je ook terug. Bijvoorbeeld als mensen je bedanken als je iets aan het wegbrengen bent, of als ze zien hoe je troep opruimt die is gevallen. Sommigen, vooral toeristen, maken zelfs foto’s of filmpjes en genieten ervan alsof het een groot spektakel is. Voor ons is het gewoon wat we doen, maar dan is het leuk om jezelf even door hun ogen te zien.”

OLY image 222 760

Wat Jeroen doet, doet ertoe

“Nu rijd ik asfalt. Ik laat mijn vriendin zien welk stuk ik ongeveer heb helpen leggen en dan weet je dat iedereen hier weer veilig rijdt en dat hun auto langer mee gaat.”

Meer over Jeroen

Ga met ons in gesprek

Enthousiast geworden? Ga met ons in gesprek over de betekenis van werk voor jou.

Olympia neemt privacy en gegevensbescherming zeer serieus. Lees hier meer over in ons privacystatement.