Jorino en de betekenis van zijn werk

Collegiale Jorino doet alles voor een schone stad

Jorino (25) wil zijn kantoorbaan inruilen om met zijn handen te werken

“Op een ochtend stapt Jorino bij ons binnen om te vertellen dat hij een besluit heeft genomen: het roer moet om. Hij werkt op kantoor als boekhouder, maar dat vindt hij eigenlijk saai en te eentonig. Hij wil dat elke dag iets nieuws brengt, andere situaties en nieuwe uitdagingen. En hij werkt veel liever met zijn handen dan met een computer. Ik vind het een dappere beslissing.”

“En ik zet er vaart achter, want aanpakker Jorino kan niet wachten om aan de slag te gaan. Hij zoekt een baan waarin hij zich kan ontwikkelen en doorgroeien, maar ik merk ook dat hij contact met collega’s heel belangrijk vind. Ik denk meteen aan de gemeente Amsterdam. Daar houden ze van aanpakkers en geen dag is hetzelfde. Bovendien hangt er een collegiale sfeer en zijn er doorgroeimogelijkheden. Gelukkig kan ik hem aangenaam verrassen: diezelfde dag nog wordt hij aangenomen als belader bij de huisvuilinzameling.”

Creatief regelt Jorino dat het werk altijd gedaan is en zorgt zo voor een schone stad

“Na een jaar achterop de wagen, haalt Jorino zijn groot rijbewijs. En zit hij als chauffeur voorin. Dat bevalt hem uitstekend. En omdat de stad altijd in beweging is, is geen dag hetzelfde. Alleen al omdat er overal wel wegen zijn opengebroken of afgesloten. Dan denkt Jorino mee en beslist hij hoe hij ervoor zorgt dat het vuilnis toch wordt meegenomen. Want laten liggen is geen optie.”

“Hij is verantwoordelijk voor een schone stad en moet daar soms heel creatief voor uit de hoek komen. Maar dat is geen probleem voor Jorino. En als hij zelf vroeg klaar is met zijn wijk, helpt hij graag zijn collega’s door een straat over te nemen. Gaat er een wagen stuk, dan verdelen de teams de wijken onderling. Collegialiteit staat voorop en zo komt het werk ook af. Zijn werkgever reageert met voldoening als Jorino vertelt hoe ze het hebben aangepakt. De Amsterdammers kunnen weer genieten van een stad zonder vergeten afval of nare geurtjes.”

OLY image 223 760
OLY image 222 760

Jorino maakt de overstap en geniet van dankbare Amsterdammers

“De Gemeente Amsterdam is blij met meedenker en aanpakker Jorino. Voor Jorino voelt het goed en hij is trots dat hij bijdraagt aan een schoon Amsterdam. Mensen vinden het fijn wat hij doet. Ze bedanken hem vaak. Toeristen maken foto’s of filmpjes. ‘Heel leuk,’ zegt Jorino. Maar hij voegt er bescheiden aan toe: ‘Maar het is toch gewoon mijn werk?’.”

Wat Jorino doet, doet ertoe.

Olympia Amsterdam

Wat Jeroen doet, doet ertoe

“Jeroen rijdt asfalt. Hij laat zijn vriendin zien welk stuk asfalt hij heeft helpen leggen. Het voelt goed dat iedereen daar weer veilig rijdt.”

Meer over Jeroen

Enthousiast geworden?

Ga met ons in gesprek over waar jij energie van krijgt. We nodigen je uit voor een kennismaking op één van onze 130 vestigingen. We zijn altijd in de buurt om mensen en bedrijven met elkaar te verbinden. Met onze 700 collega’s, franchisenemers en partners zorgen we voor betrokken flexkrachten en blije opdrachtgevers.

Zoek jouw vestiging