Ayoub over de betekenis van zijn werk

Trambestuurder via Olympia

Ayoub - 22 jaar

"Drie jaar zat ik op kantoor als administratief medewerker. Het eerste jaar was helemaal geweldig. Ik vond het dankbaar werk en had de verantwoordelijkheid over de administratie van dertig bedrijfjes. Dat ze mij dit toevertrouwden! Het tweede jaar ging ik het contact met andere mensen missen. Dan was ik blij als er werd gebeld, zodat ik tenminste even iemand kon spreken. Door een vriend kwam ik op de tram. Eerst als conducteur en later als bestuurder. In die functie heb ik zowel contact met de passagiers als verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid dragen maakt het werk voor mij spannend."

trambestuurder v2

"Fooi neem ik niet aan. Het is mijn werk om mensen veilig naar hun juiste bestemming te brengen!"

"Mensen waarderen het. Dan zegt een passagier aan het eind van de rit: 'Dankjewel. Fijne dag verder.' Ik houd van dat spontane, want hij hoeft dat niet te zeggen. Ik praat graag met mensen. Een keer had ik keelontsteking en sprak ik met een oud vrouwtje. Ze hoorde me hoesten en zei: 'Je had thuis moeten blijven.' Ze rommelde in haar tas en haalde er een keelpastille uit. Iemand die je nog nooit heeft gezien en zich zorgen om je maakt! Twee dagen later kwam ik haar toevallig tegen in de stad en vroeg ik of ze me herkende. 'Uw keelpastilles hebben geholpen.' ”

OLY image 104 760

"Verantwoordelijkheid dragen maakt het werk voor mij spannend"

"Soms herkennen passagiers me. Dan vertellen ze waar ze heen gaan op vakantie of wat ze in de stad gaan kopen. Ik spreek mensen met wie ik normaal nooit in contact zou komen. Waaronder toeristen. Ze vragen vaak hetzelfde en dan probeer ik alles net zo geduldig uit te leggen als aan hun honderd voorgangers. Want deze meneer of mevrouw is hier voor het eerst. Of als een toerist steeds vraagt of we er al zijn, dan stel ik me voor hoe het voor hen is: het is druk en veel plekken lijken op elkaar. Dan ben je bang dat je er voorbij rijdt. Het is mooi om te zien dat wanneer we op zo’n plek aankomen iemand opgelucht is dat het is gelukt. Sommigen willen me fooitjes geven, maar dat neem ik niet aan. Het is mijn werk om mensen veilig naar hun juiste bestemming te brengen!"

OLY image 103 760

Wat Wiona doet, doet ertoe

“Zonder een efficiënte planning moeten mensen veel langer wachten tot hun schade wordt opgenomen. En daarmee ook het uitbetalen van hun vergoeding.”

Meer over Wiona

Ga met ons in gesprek

Enthousiast geworden? Ga met ons in gesprek over de betekenis van werk voor jou.

Olympia neemt privacy en gegevensbescherming zeer serieus. Lees hier meer over in ons privacystatement.